Loading...

Јахање

Коњички спорт у Крагујевцу има дугу традицију. Прве официрске коњичке трке одржане су 1887. године, а већ 24. јуна 1889. године на иницијативу Министарства војног основано је прво Обласно Коло јахача „Кнез Михаило“, са задатком унапређења и развоја племенитог коњарства. Традиција коњичког спорта се и данас наставља.

Ергела Васиљевић која се налази у селу Кутлову код Крагујевца пружа могућности јахања у испустима, али и теренског јахања. Коњички клуб „Крагуј“ поседује 30 коња: липицанере, фризијске, хафлингер, препонаше… Клуб организује школе јахања, рекреативно јахање, кампове, туристичке туре разгледања града и околине кочијама и манифестације од којих је најпознатија „Божићна фијакеријада“.

Еколошко сеоско домаћинство  „Глоговац“

Породица Schönenberger из села Каменицe, у срцу Шумадије, организује упознавање овог краја у седлу. За искусне јахаче постоји могућност теренског јахања. Од априла до новембра организују туре: Šumadija trail, Nomad trail, Wildplants trail. Ови програми траже кондицију и искуство. За оне који су искусни, а немају времена за траилове који трају измедју 6 и 9 дана, у понуди је јахање   stop&ride,  уз опцију са или без водича. За оне неискусне, часови јахања на имању су такође велико задовољство.

Огранци Црног врха уоквирују Крагујевац са источне стране, Гледићке планине својим правцем север – југ од Западне Мораве, завршавају се Господаревим брдом у Крагујевцу, док Рудник, највиша планина Шумадије, заузима положај северо – западно од Крагујевца. Планине су богате биљним и животињским светом, нетакнутом природом, природним реткостима, изворима, потоцима, речицама, културно – историјским споменицима.

Све то пружа одличне услове за лагано и средње тешко пешачење, уз ангажовање стручних планинарских водича, како за планинаре тако и за рекреативце.

Најновије вести

Recent Posts

Ергела „Васиљевић”

Коњички клуб „Крагуј“

  • Димитрија Туцовића (Хиподром)

  • +381 63 766 90 95

Коњички клуб “Глоговац”

  • село Каменица

  • +381 64 388 51 99