Галерија „Мостови Балкана“

Програмска концепција галерије оријентисана је превасходно ка томе да представи савремену ликовну уметност и најактуелнија дешавања, како на домаћој, тако и на међународној уметничкој сцени. Уметничке изложбе прати каталошка публикација. Поред тога, у овом простору се одржавају књижевне вечери и предавања.

Улица Зорана Ђинђића 7
+381 34 33 84 51

Галерија Народног музеја

Галерија је највећи изложбени простор Народног музеја намењен тематским музејским изложбама, изложбама савремене уметности и сталној поставци српског сликарства и скулптуре XX века. У Галерији су смештене и управа, фотолабораторија и препараторска радионица.
Изложбени простор Галерије Народног музеја је површине 432 метара квадратних.

Улица Вука Караџића 1
+381 34 33 33 02

Легат Николе Коке Јанковића

Легат Николе Коке Јанковића је јединствено архитектонско здање Зорана Гагића посвећено највећем крагујевачком вајару. У Легату се налази 1744 уметничких дела, као и оригиналних предмета из уметниковог атељеа, разврстаних у три посебне збирке. Никола Кока Јанковић завештао је родном граду збирку уметничких дела насталих током седам деценија континуираног уметничког стваралаштва. У оквиру сталне изложбене поставке „Живети уметност“ изложено је преко 75 експоната, скулптура и цртежа, као и оригиналних предмета из уметниковог атељеа.

Улица Слободе бб
legatnkj@gmail.com
тел: +381 34 307 101

Кућа Ђуре Јакшића

Један од наших најдаровитијих и најзначајнијих сликара и највећи лиричар српског романтизма, Ђура Јакшић, део свог живота провео је у Крагујевцу, у Карађорђевој улици, где је становао две године док је предавао у Гимназији у Крагујевцу. Управо на том месту изграђена је кућа у знак сећања на великог песника, писца и сликара. Кућа има две етаже које су намењене за различите садржаје. Горњи, галеријски део куће користи се за изложбе, промоције, окупљања уметника и сличне догађаје из области културе. У том делу изложени су предмети везани за живот и рад Ђуре Јакшића. У доњем делу објекта је Винско-ракијски хаб.

Адреса: Карађорђева 36а
Радно време: понедељак – петак од 9-20h, викендом не ради

Модерна галерија (Мали ликовни салон)

Намењена је за изложбе из текућег уметничког стваралаштва. На површини од око 60 метара квадратних, од отварања 1980. године па до данас, организовано је преко 500 изложби младих и афирмисаних уметника из земље и иностранства. Најпосећенији је изложбени простор Народног музеја са годишњом посетом од више хиљада посетилаца.

 

Плато Робне куће „Београд“
+381 34 33 33 02

Контакт галерија

Контакт галерија СКЦ-а представља место где се једномесечно постављају изложбе домаћих и страних афирмисаних уметника из области сликарства, фотографије, карикатуре…

Улица Радоја Домановића 12
тел: +381 34 33 61 22

Галерија Дома омладине

Омиљено је место окупљања младих, одржавања бројних квалитетних свирки, ликовних изложби, и место које је изнедрило бројне позоришне, филмске и музичке уметнике српске сцене.

 

Улица Бранка Радичевића 1
+381 34 30 24 27

Галерија „Рима“

Галерија „Рима“ је по својој основној делатности изложбена галерија и њен рад се базира на представљању врхунских дела модерног и савременог сликарства. У својој збирци поседује радове значајних српских сликара и сликарских праваца прве половине XX века (импресионизам, кубизам, конструктивизам, експресионизам, интимизам…), а важан сегмент деловања везан је и за токове савремене уметничке продукције, односно представљање стваралаштва савремених уметника путем изложби и каталога.

Улица Бранка Радичевића 20
тел: +381 34 36 63 96

Галерија „Арт”

Најстарија приватна галерија у Крагујевцу, основана 1994. године. Акценат поставке је на савременом српском сликарству, а у последње време честе су и међународне изложбе.

Улица Бранка Радичевића 20
тел: +381 34 35 41 54