Језеро Бубањ

Језеро Бубањ је удаљено само један километар од центра града, а налази се на улазу у Крагујевац из правца Баточине. Идеално је место за одмор или шетњу поред воде, али и одлично место за све љубитеље риболова. Око језера су постављене клупе, а ту је и ресторан са лепом баштом.

Језеро Шумарице

Језеро Шумарице налази се на три километра од центра града, унутар комплекса Спомен-парка „Крагујевачки октобар“. Језеро је богато рибом. Предњачи шаран, али су присутни и амур, деверика, бодорка, толстолобик и нешто мање клен. Осим за риболовце, језеро је прави рај и за купаче и посетиоце који желе добру забаву. Лева страна обале је уређена, са плажом у дужини око 800 метара, шеталиштем, клупама, столовима, теренима за одбојку. Недалеко од плаже се налазе и различити угоститељски објекти, који употпуњују туристичку понуду.

Грошничко језеро

Грошничко језеро (Водојажа) – Вештачко језеро на Грошничкој реци, грађено у периоду 1931-1938. године за потребе снабдевања Крагујевца водом. Назив језера Водојажа настао је од речи „зајазити“ (преградити) и „вода“. Комплетно језеро је Прва зона санитарне заштите, тј. на језеру су забрањене све активности (пецање, купање, камповање…). И поред тога, простор око језера је већ годинама омиљено место за излетничке активности Крагујевчана.