Клавирски дуо у Првој крагујевачкој гимназији

Loading Events

« All Events

This event has passed.

Клавирски дуо у Првој крагујевачкој гимназији

March 31, 2023 @ 8:00 pm 10:00 pm

У петак, 31. марта, у 20 сати, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, наступиће клавирски дуо који чине Хајди Елзесер и Ненад Лечић. На програму ће бити: Куртаг, Лист, Дебиси, Делиниколов и Шуберт.

Хајди Елзесер је рођена у Скопљу, а већи део свог образовања стиче ван земље. Изузетно је успешна на пољу солистичке и камерне музике, као и у педагошком раду. Важи за уметницу са посебним сензибилитетом и дубоким односом према музици. Иако последњих двадесет година живи, ради и концертира у Немачкој и на многим међународним сценама, она редовно посећује свој родни град и приређује незаборавне концерте.

Ненад Лечић рођен је у Чачку. Највећу пажњу музичке јавности привукао је почетком 1991. године свирајући Моцартова дела у емисији ТВ Београд, која је била уприличена поводом два века од смрти великог композитора. Са дванаест година примљен је на Београдски Факултет музичке уметности, као најмлађи студент у дотадашњој историји те институције. Две године касније школовање наставља у Келну, где му је такође одобрен посебан статус као изузетно младом пијанисти изванредног дара.

Go to Top