III Шумадијски фестивал ракије

Loading Events

« All Events

This event has passed.

III Шумадијски фестивал ракије

November 26, 2022 @ 1:00 pm 10:00 pm

Шумадијски фестивал ракије, трећи по реду, биће организован у суботу, 26. новембра, у Крагујевцу. Место дешавања је „Exclusive Event Center“, који се налази у улици Миодрага Влајића Шуке бб (код кружног тока и Метроа).

Међу излагачима ће се наћи неке од напознатијих дестилерија из целе Србије, укупно преко 40 излагача. Биће представника домаћина, Асоцијације „Шумадијска ракија“, али ће се у излагачком програму наћи и ракије Западне Србије, представници Жупе Александровачке, дестилерије из Војводине, Источне и Западне Србије. Најбоље ракије из Србије на једном месту. Међународни карактер Фестивалу ће ове године дати винарија Тиквеш, која ће представити своје ракије од грожђа. Поред дестилерија, међу излагачима ће се наћи и произвођачи хране, оне која „иде уз ракију“, као и представници пратеће опреме и производа за дестилерије.

Манифестација ће бити отворена за посетиоце од 13 до 22 часа. Свечано отварање је планирано за 14 часова, а додела награда за најбоље оцењене ракије на 4. Шумадијском оцењивању ракије биће уприличена у 15 сати.

Цена улазнице је 500 динара, дегустационе чашице ће моћи да се изнајме уз кауцију. Уз купљену улазницу, сваки посетилац ће бити у прилици да оцени најбоље ракије Фестивала, а најсрећније међу њима очекују и вредне награде. За музички програм и пријатну атмосферу задужен је поп дуо „Irvy“.

Шумадијски фестивал ракије је настао са циљем подизања нивоа ракијске културе и боље позиционираности дестилерија кроз промоцију, дистрибуцију и продају производа као и развоја и промоције ракијских тура, као специфичног туристичког производа. У том смислу, једини је који окупља само произвођаче јаких алкохолних пића и међу оним манифестацијама које промовишу и подржавају поштовање Закона у процесу производње и продаје овог традиционалног пића. Организатори, Градска туристичка организација „Крагујевац“ и Асоцијација произвођача ракије „Шумадијска ракија“, очекују да ће овогодишњи фестивал по свему надмашити претходне и да ће допринети да ракијска сцена добије позицију која јој припада.

 Дођите и уверите се да традиција, знање и љубав могу да стану у једну чашицу.

Текст: Емина Драмлић

Go to Top