Премијера представе „Ручни рад“

Loading Events

« All Events

This event has passed.

Премијера представе „Ручни рад“

April 25 @ 8:00 pm 9:30 pm

У сали Природно-математичког факултета Крагујевац у четвртак, 25. априла, у 20 часова биће премијерно изведена представа „Ручни рад“, по тексту Жан Клод Даноа.

Редитељка Татјана Николић је направила своју верзију ове приче. Причa је смештена у блиској прошлости, али се обриси женских осећања могу пронаћи и у данашњем друштву.  Представа говори о женама које је утицај ригидног патријархалног друштва натерао да имају потпуно искривљену слику о мушкарцима. Без обзира на то што ову представу чине три живописна женска лика, у центру збивања је један мушкарац. Оне вођене страхом, мржњом и идеализацијом делају кроз све своје поступке, што овај комад чини искренијим и забавнијим. Главне улоге тумаче Емилија Михаиловић, Јулија Вучковић и Татјана Николић.

Жан Клод Даноа је савремени француски аутор. Рођен је у Паризу 1948. године. Његова прва драма „Ручни рад“ настала је 1977. године и до данас се са великим успехом изводи у више од двадесет земаља света.

Улазнице су у продаји у Студентском културном центру Крагујевац од 9 до 20 часова по цени од 300 рсд, за студенте и ђаке по цени од 200 рсд.

Go to Top