Изложба Заставиних аутомобила у Крагујевцу

Loading Events

« All Events

This event has passed.

Изложба Заставиних аутомобила у Крагујевцу

October 8, 2022 @ 11:00 am 5:00 pm

Zastava Fun Club, клуб који окупља љубитеље аутомобила произведених у некадашњој крагујевачкој фабрици Заводи Црвена Застава, организује у суботу, 8. октобра, изложбу ових возила. Љубитељи југа, осмице, кеца, флориде, тристаћа, али и фића, окупиће се у 11 часова на платоу испред Скупштине града. Публика ће имати прилику да изабере најбоље очуване, најоригиналније аутомобиле по класама. Организатори су обезбедили пригодне награде за победнике али и за посетиоце, који ће моћи да се провозају Заставиним аутомобилима. Према речима Војислава Милетића, из Zastava Fun Club-а, за најмлађе посетиоце биће обезбеђена промотивна вожња кроз град југо кабриолетом.

Манифестација траје до 17 часова. У завршници, око 16.30, планирана је вожња кроз центар Крагујевца у којој могу да учествују и заинтересовани грађани.

Производња Заставиних модела званично је престала 21. новембра 2008. године. Из производног програма Заставе, највише је произведених аутомобила марке Застава 101, чак 1.273.538. Најпопуларнијим аутомобилом сматра се југо који је крагујевачка фабрика извозила на све континенте, а посебно омиљен био је југо кабриолет.  

Заставини „олдтајмери“ се и после неколико деценија могу видети на путевима не само у Србији већ и у земљама у окружењу, тј свим Републикама некадашње Југославије.

Изложбу Заставиних аутомобила у Крагујевцу Zastava Fun Club организује  12 пут. Градска туристичка организација Крагујевац и ове године подржава манифестацију на којој се очекује око 100 власника аутомобила из целе Србије, произведених у некадашњој фабрици у Крагујевцу.

Текст: Снежана Милисављевић
Плакат: Zastava Fun Club

Go to Top