Шумадијске зимске игре 2023.

Loading Events

« All Events

Шумадијске зимске игре 2023.

January 21 @ 6:00 pm April 22 @ 8:00 pm

Након три године паузе, Центар за стрна жита и развој села, под покровитељством града Крагујевца, организује Шумадијске зимске игре у којима ће учествовати 15 села из општине Крагујевац.

Mанифестација почиње 21. јануара а прво село домаћин биће Горња Сабанта.

Традиционална манифестација Шумадијске зимске игре окупља представнике крагујевачких села који ће се током зимских месеци такмичити у квизу знања, плетењу, круњењу кукуруза и од ове године у две нове дисциплине, решавању загонетки и пантомими.

Села домаћини ће ове године бити Горња Сабанта, Страгари, Нови Милановац, Чумић и Поскурице.

Поред такмичарског, манифестација ће имати и едукативни карактер, јер ће бити организована саветовања истручна предавања.

Локална самоуправа је, уз подршку институција које припадају здравственом и социјалном систему заштите, обезбедила превентивне здравствене прегледе за мештане села која ће бити домаћини  такмичења.

За културно забавни програм биће задужени чланови Центра за неговање традиционалне културе Абрашевић, који ће заједно са такмичарима представити традиционалну музику из Шумадије.

Финално такмичење уз доделу награда биће органозовано на Шумадија сајму где ће се сусрести четири најбоље пласиране екипе.

Сваког викенда гледаоци ће имати прилику да на програму Телевизије Крагујевац прате ово такмичење. 

Go to Top