Фолклорни ансамбли на Сајму туризма

Loading Events

« All Events

This event has passed.

Фолклорни ансамбли на Сајму туризма

November 24, 2022 @ 11:00 am November 26, 2022 @ 12:00 pm

Програм Међународнг сајма туризма и сеоског туризма, које ће бити организован од 24. до 26. новембра у хали Шумадија сајма у Крагујевцу, и ове године биће употпуњен наступом фолклорних ансамбала из Крагујевца али и других делова Србије.

На церемонији свечаног отварања, у четвртак, 24. новембра, у 11 часова, сплетом народних песама представиће се Женска певачка група „Студенац“ Студенстског културног центра Крагујевац. У истом термину наступа и  Центар за неговање традиционалне културе „Абрашевић“.

Oмладински фолклорни ансамбл извешће „Игре из Шумадије“ а Дечји фолклорни ансамбл „Игре из Лепенице“

Првог дана сајма, у 15 часова излагачи и посетиоци имаће прилику да уживају у наступу  Културно уметничког друштва „Ново селиште“ из Бора. Чланови овог КУДа, основаног 1999. године наступали су широм света а у Крагујевцу ће извести игре околине Београда, Батрњац, Шумадију и Гружу.

Песмама ииграма из Чачка и Лепенице програм Шумадијске чајанке у петак, 25. новембра, у 12 часова, употпуниће и Српски ансамбл „Смиље“, који од  основања 2005. године настоји да „на пут лепоте, заједништва и чувања српске традиције изведе што више генерација младих“. На сајму ће игром и песмом присутне провести кроз нашу Шумадију.

Истог дана, у петак, 25. новембра, у 13 часова очекује нас и наступ Културно уметничког друштва „Лепеница“које ће се присутнима, као и „Смиље“, представити наплатоу  испред хале. Како и долукује у време традиционалног кувања шумадијског чаја, публика ће имати прилку да ужива у Здравици и традиционалним народним песмама из Шумадије.  

Последњег дана сајма, у суботу, 26. новембра у 12 часова, током церемоније проглашења најуспешнијих излагача, набини у хали Шумадија сајма наступиће КУД „Дукати“ из Крагујевца. Омладински ансамбл представиће се играма из Шумадије, Срема и Лесковца.

13. Међународни сајам туризма и сеоског туризма, биће одржан од 24. до 26. новембра у Крагујевцу. Организатори су “Шумадија сајам“ и Градска туристичка организација „Крагујевац“, а покровитељи Министарство туризма и омладине и Град Крагујевац.

Радно време у четвртак и петак, 24. и 25. новембра, је од 10 до 18 часова, а у суботу, 26. новембра од 10 до 15 часова. Цена улазнице је 100 динара.

Текст: Снежана Милисављевић
фотографија: Јован Живановић

Go to Top