Фестивал аматерских позоришта у СКЦ-у

Loading Events

« All Events

This event has passed.

Фестивал аматерских позоришта у СКЦ-у

March 16, 2023 @ 6:00 pm March 19, 2023 @ 11:00 pm

Од 16. до 19. марта, у сали Природно-математичког факултета и у Контакт галерији Студентског културног центра Крагујевац биће одржан VIII Фестивал аматерских позоришта „Кулиса“.  Студентски културни центар Крагујевац, ове године организује фестивал под слоганом „Љуљај ме нежно!“ Kао и до сада, фестивал je прилика да се публици представе најновија остварења аматерске и академске позоришне продукције Србије и региона. У такмичарском делу програма наћи ће се шест представа. Као и претходних година, одлуку о представама у такмичарској селекцији донео је селектор фестивала Драган Јаковљевић, позоришни редитељ.

На репертоару су представе „Ручни рад“ Глумачког атељеа Дома културе из Чачка, „Црвена, секс и последице“ Аматерског позоришта „Ђорђе Дамјанов Ђекша”, Јаша Томић, затим Шекспиров „Сан летње ноћи“ позоришта „Миливоје Живановић” Центра за културу из Пожаревца, представа „Кући“Академског позоришта СКЦ из Ниша, „2:14“ Драмског студија младих Градског позоришта из Бечеја иСрпска драма“ Синише Ковачевића, у извођењу Трстеничког позоришта и Драмског атељеа КУД-а „Вук Караџић” из Грабовца.

Одлуку о најбољима доносиће два жирија – Стручни жири и Жири учесника.

Фестивал ће отворити трибина “Закулисни разговори”, чији ће учесници бити чланови оба жирија, а која ће се одржати у Контакт галерији СКЦ-а. Академско позориште Студентског културног центра Крагујевац, као домаћин фестивала, ревијално ће извести своју представу „Аутобус С, у част награђених.

Као пратећи садржај фестивала, на крају сваког фестивалског дана, после завршетка друге представе, биће организован Округли сто, такође отворен за публику. Разговор о изведеним представама биће организован у Контакт галерији СКЦ-а. У музичком програму фестивала представљамо локалну  ди-џеј сцену – Shoomadisco и Nezoob.

 Програм VIII Кулисе

четвртак, 16. март
18:00 Трибина Закулисни разговори
21:00 Српска драма – Трстеничко позориште и Драмски атеље КУД-а „Вук Караџић”, Грабовац

петак, 17. март
18:00 Црвена, секс и последице – Аматерско позориште „Ђорђе Дамјанов Ђекша”, Јаша Томић
21:00 Ручни рад или тајна једног писма – Глумачки атеље Дома културе Чачак
22:00 Музички програм – DJ Shoomadisco

субота, 18. март
18:00 2:14 – Драмски студио младих, Градског позоришта Бечеј
21:00 Кући – Академско позориште СКЦ Ниш
22:00 Музички програм – DJ Nezoob

недеља, 19. март
18:00 Сан летње ноћи – Позориште „Миливоје Живановић” Центар за културу Пожаревац
21:00 Аутобус С – Академско позориште СКЦ Крагујевац

Припремила: Снежана Милисављевић
Плакат: СКЦ Крагујевац

Go to Top