Радионице на Сајму туризма у Крагујевцу

Loading Events

« All Events

This event has passed.

Радионице на Сајму туризма у Крагујевцу

November 24, 2022 @ 1:00 pm November 25, 2022 @ 2:00 pm

Планиранe конкурсе за наредну, 2023. годину у области инфраструктурних пројеката, које расписује ресорно министарство, првог дана сајма, 24. новембра, у 13 часова у Медија центру Шумадија сајма, представиће Зоран Остојић, шеф Одсека за инфраструктурне пројекте у Сектору за туризам Министарства туризма и омладине Владе Републике Србије. Запослени у туризму имаће прилику да добију све потребне информације и разјасне недоумице у вези начина конкурисања, процедуре, потребне документације итд.

„Од туризма и културе до културног туризма“ тема је радионице која ће бити одржана другог дана сајма, 25. новембра, у 13 часова у Медија центру Шумадија сајма. Предавач је доц. др Данијела Пантовић,саФакултет за хотелијерство и туризам из Врњачке Бање.

Путовања и кретања још из античких времена мотивисана су културим елементима. Касније, када је туризам добио своје место и када су се путовања називала туристичким, дошло је и до развоја његовог основног изворног облика какав је културни туризам. Осим што спаја културу и туризам као нераскидиве везе, културни туризам јесте и основни чувар идентитета. Имајући наведено у виду, део предавања биће фокусиран и на пројекат који је добио награду најбољег пројекта у области младих истраживача, под називом “Врњачке виле као чувари културног наслеђа”.

Из богатог програма издвајамо и презентацију коју ће у четвртак, 24. новембра, у 14.30 у Медија центру организовати представници туристичке организације Шапца. Тема је „Шабац – град манифестационог туризма“.

Сви заинтересовани излагачи и посетиоци могу да похађају радионице у Медија центру Шумадија сајма, 24. и 25. новембра.

Организатори 13. Међународног сајма туризма и сеоског туризма, који ће бити одржан од 24. до 26. новембра 2022. године у Крагујевцу, су “Шумадија сајам“ и Градска туристичка организација „Крагујевац“. Покровитељи манифестације су Министарство туризма и омладине и Град Крагујевац.

Текст: Снежана Милисављевић
Фотографија: Јован Живановић

Go to Top