Традиционална привредно – туристичка манифестацији „Шумадијски дани шљиве“ биће одржана од 2. до 4. августа 2024. године у Страгарима.

Шумадијски дани шљиве биће одлична прилика за промоцију разних делатности, склапање пословних контаката, али и за дружење и уживање у прелепом амбијенту подрудничког краја. Током ове манифестације биће организован богат културно – уметнички и едукативни програм. Посетиоце очекују наступи певачких и фолклорних група, стручне трибине и радионице, изложбе, промоције, гулашијада, фијакеријада, као и вечерњи концерти популарних извођача. У петак, 2. августа, наступиће Весна Змијанац и Весела машина, а у суботу, 3. августа, Ана Бекута и Љуба Лукић.

За све излагаче обезеђен је бесплатан излагачки простор, а у понуди је  и могућност презентације  делатности и учешћа у званичном програму манифестације.

Циљ манифестације је промоција привредних, пољопривредних и туристичких потенцијала наших села. Представиће се произвођачи воћа и производа од воћа, предмета домаће радиности, али и произвођачи пољопривредне механизације, садног материјала и опреме за воћаре, као и хемијске куће, осигуравајуће компаније, итд. Организатор манифестације је Град Крагујевац.

За учешће на манифестацији заинтересовани могу  да се пријаве слањем Пријавног листа до 1. јула 2024. године, на следеће адресе:

-Наташа Миљковић, Центар за стрна жита и развој села,

мејл: miljkovic.centar@gmail.com, тел: 063 774 60 67

-Милутин Јанковић, Градска туристичка организација „Крагујевац“,

мејл: milutin.jankovic@gtokg.org.rs,  info@gtokg.org.rs, тел: 060 615 77 66

Пријавни лист можете преузети ОВДЕ.