Сајам лова, риболова и ловног туризма „Крагуј М“, манифестација од регионалног и међународног значаја, 14. по реду, у организацији предузећа Метеор Стил, у сарадњи са Ловачким савезом Централне Србије а под покровитељством града Крагујевца, ове године окупио је велики број излагача на Шумадија сајму.

Сајам је отворио Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт. Захваливши се излагачима Стевовић је истакао да Крагујевац негује и чува ову традицију јер је седиште првог Удружења ловаца у Србији „Ловачки клуб“. Град је покровитељ ове манифестације која је од општег значаја за чуваре природе, ловце и риболовце који су страствено окренути природи и надам се да ће убудуће и страни излагачи наћи интереса и препознати шта Србија нуди. Ово је прилика да ловци, риболовци и љубитељи природе размене своја искуства, казао је он и подсетио да је Град подржао одлазак риболоваца на Светско првенство и да су очекивања иста као и раније, казао је Стевовић.

Томица Милосављевић, председник Ловачког савеза Централне Србије каже да су циљна група сајма ловци јер велики број страних ловаца туриста овим поводом посети Србију. У времену модерних технологија ово је прилика да се људи друже и чувају традиционалне вредности а наша ловишта имају шта и да понуде, казао је Милосављевић.

За изузетан допринос у развоју лова, риболова и ловног туризма добитници плакета и уметничких слика Сајма „Крагуј М“ су Радош Бајић, Зоран Васовић и Бранислав Живковић.

За све посетиоце, Сајам ће бити отворен до 2. јуна, до 14 сати.