Градска туристичка организација “Kрагујевац” и ове године организује манифестацију Дани отвореих дворишта током које ће бити изабрана најлепша дворишта у четири категорије, најлепши детаљ, најлепше етно двориште, најлепше парк двориште и најлепше двориште. Сви заинтересовани грађани могу да се пријаве од 23. маја до 5. јуна мејлом (info@gtokg.org.rs) или на телефон 332-172.

Стручни жири у којем ће и овог пута бити представници Градске туристичке организације „Крагујевац“, Центра за стрна жита и развој села, градског Зеленила, тј предузећа ЈКП Шумадија и компаније Дунав осигурање изабраће најлепша дворишта. За победнике су обезбеђене вредне награде.

После посете свим пријављеним учесницима манифестације Дани отворених дворишта, планирано је да крајем јуна буду изабрани победници на територији Крагујевца. Заједно са колегама из туристичких организација у окружењу, на чијој се територији такође организује ова манифестација, жири у чијем саставу су представници ових туристичких организација изабраће победнике на нивоу региона. Награде победницима биће уручене на једној од регионалних манифестација током јула, односно августа.

Туристичка организација Крагујевца позива све власнике лепо уређених дворишта да се пријаве и учествују на манифестацији Дани отворених дворишта. Ова манифестација организована је први пут 2007. године у Влакчи.

Текст и фотографија: Снежана Милисављевић