„Робот – Крагујевац  у срцу“, „Деца која обећавају“ и „Вију вију“ најуспешније су три маске овогодишњег Ђурђевданског маскенбала, који ГТО „Крагујевац“ традиционлано организује на Дан града.

У конкуренцији од 45 пријављених маски, стручни жири је изабрао најлепше маске у три катрегорије: појединачна, групна и породична.

У категорији Групна маска, победу је однела ОШ „21. октобар“ маском „Деца која обећавају“, друго место је припало „Гусарима“ из ОШ „Милутин и Драгиња Тодоровић“, а треће ОШ „Светозар Марковић“ и маски „Ускршња корпа“. Предшколске установе „Врабац“ и „Вини Пу“ освојиле су специјалне награде за маске „Шарена јаја“ и „101 Далматинац“.

У категорији Породична маска, највише симпатија жирија покупили су мајка и син Милица и Огњен Караман маском и наступом под називом „Вију вију“, трочлана породица Обрадовић освојила је друго место са маском „Десерт“, а треће место је припало „Пријатељима шуме“, које су нам представили Маја, Анастасија и Мартин са родитељима Душаном  и Наталијом.

У категорији Појединачна маска прву награду је освојио шестогодишњи Огњен Мијаиловић са маском „Робот-Крагујевац у срцу“, друго место је припало Деспоту Вуку Ђорђевићу, као супер хероју „Капетану Срби“, а треће Хани Костић и маски „Кокице“. Мира Срејић  са маском „Лампа“ је освојила четврто, а Лара Дошлов у улози „Фриде Кало“ пето место. „Јежић“ Лука Бишевац је освојио шесто, „Ђурђевданска палета“, Ане Николић седмо, а Вукан Милановић и маска „Рециклажна машина“ осмо место.

Генерални спонзор Ђурђевданског маскенбала је компанија СББ, а златни спонзор Идеа Рода.

Аутор: ГТО „Крагујевац“

Фото: Дарко Чојић