Данас почиње пријављивање за Ђурђевдански маскенбал који ГТО „Крагујевац“ организује 6. маја, поводом прославе Дана града. Програм ће бити изведен на бини, на Тргу војводе Радомира Путника, са почетком у 12 часова. Ове године, карневалска поворка неће бити организована због васкршњих празника.

Такмичење ће традиционално бити организовано за најлепше маске у три категорије: појединачна, породична и групна маска. Сви заинтересовани могу да се пријаве у Туристичком информативном центру (ул. Др Зорана Ђинђића 11) на платоу код некадашње Робне куће, од 8 до 20 часова и суботом од 9 до 15 часова, мејлом tic@gtokg.org.rs, телефоном на број 034/335-302 или преко друштвених мрежа ГТО „Крагујевац“. Рок за пријаву је понедељак, 29. април, до 20 часова. Приликом пријаве навести име и презиме детета, узраст, назив маске и категорију, као и контакт телефон. Победнике очекују вредне награде.

Поред избора за најлепше маске, на бини и око ње биће организован богат забавни програм за децу предшколског и школског узраста, наступи крагујевачких малишана, чланова плесних група, хорова, балетских школа, као и аниматора, кловнова и маскота.

Организатор Ђурђевданског карневала је Градска туристичка организација „Крагујевац“. Генерални спонзор је компанија СББ, а златни спонзор Идеа Рода.