Представом Уображени болесник, Ж. Б. П. Молијера, у режији Ђорђа Нешовића, 7. септембра, почиње нова сезона у Књажевско-српском театру.  Истог дана биће објављена селекција 18. Јоакимфеста, међународног позоришног фестивала који се традиционално одржава у октобру, а који ће ове године бити организован од 10. до 17. октобра.

У оквиру манифестације Дани Српске у Србији, крагујевачка публика може да погледа монодраму Јефимија, у извођењу Градског позоришта из Требиња, 21. септембра.

Поводом јубилеја – обележавања 200 година од рођења кнеза Михаила Обреновића, ансамбл Театра извешће драмски приказ Кнежев запис, В. Ђорђевића, у режији Младена Кнежевића, у оквиру централне свечаности коју организује град Крагујевац у Народном музеју Шумадије, 16. Септембра.

Деветог септембра публика може погледати представу Бриши од своје жене која ће се извести хуманитарно, а сав приход од продатих улазница биће усмерен на помоћ породици Ђоковић која је недавно остала без свог дома. Сарадња са Канцеларијом за младе Крагујевац планирана је и ове сезоне тако да млади Крагујевчани могу гледати матине – представе у дневном термину.

Лепа вест за љубитеље позоришта и најредовније посетиоце је да су и ове године сезонске карте у продаји. Годишња карта за предстојећу 2023/24 сезону важи за све премијерне и репризне представе Књажевско-српског театра, фестивал ЈОАКИМФЕСТ и одређене гостујуће представе. Цена за једну особу је 6 000 рсд, док је цена карте за две особе 10 000 рсд. На овај начин управа позоришта жели да омогући љубитељима и највернијим посетиоцима позоришта да по приступачној цени гледају све представе крагујевачког театра и постану део позоришне уметности и српске културне сцене.

Билетарница театра ради од 1. септембра и радиће радним данима и суботом од 10 до16 часова, када нема представа на репертоару. У данима када се играју представе билетарница ће бити отворена двократно, од 10 до 14 сати и од 18 часова до почетка представе.

Контакт телефони билетарнице су 034 322 063 и 061 16 43 791.

Инфо и фотографија: Књажевско-српски театар
припремила: Снежана Милисављевић