Парни Ваљак, са новим фронтменом Игором Дрвенкаром, наступиће првог дана Арсенал феста на Main stage-у. Ово ће бити први наступ чувеног бенда у Србији са наследником Акија Рахимовског.

Синглом “Моја глава, моја правила” и пратећим спотом који су објављени недавно, потврдили су наставак активности у новој поставци, и на тај начин представили новог певача, а реакција публике у суседним земљама, где су до сада наступали, говори о томе да је одлично прихваћено ново поглавље једног од најзначајнијих бендова у региону.

Поред Парног Ваљка на Main stage-у ће, подсетимо, наступити и Буч Кесиди истог дана, док ће сутрадан, 29. јуна, одјекивати евровизијско ШЧ и Лет 3, као и гитарски виртоуз Влатко Стефановски.

Арсенал фест предводе хедлајнери The Cult, Clutch, Gibonni, Parov Stelar, DJ Pendulum Set, Dubioza kolektiv. Посебну посластицу за крагујевачку публику представљаће Смак плус, који ће отворити програм на главној бини 30. јуна. Бенд је састављен од деце чланова легендарног Смака, а ради под патронатом Радомира Михаиловића Точка и осталих “смаковаца”. Исте вечери на Main-у ће се хорски певати хитови хип-хоп легенди, Београдског синдиката. Прве јулске, а последње фестивалске вечери, на Арсеналов Мain се враћају “ветерани” крагујевачког фестивала, Коља и Гробовласници.

На Garden stage 29. јуна стиже алтернативни руски бенд Shortparis, који има светску каријеру. Нова имена у Заставиној башти су и Sajsi MC, Кени није мртав, Црна листа, Фрактал, Порто Морто (28. јун), Аутогени тренинг, Епилог, Хиљсон Мандела, Јорговани (29. јун), Darkshines, Бојана Вунтуришевић, Марко Луис, Sitzpinker (30. јун), те Коза Мостра, KBO!, Sharks, Snakes & Planes, Proto tip i Irish Stew (1. јул). Познат је и комплетан распоред извођача на Explosive DJ stage-у.

Улазнице се могу набавити путем продајне мреже Tickets и на сајту www.tickets.rs.