Посетиоци 3. Међународног сајма туризма “Бања Лука 2023”, који се одржава од 10. до 12. марта у Тржном центру „Delta Planet“, показали су велико интересовање за посету Крагујевцу и околини. Заинтересовани су за посету локалитетима из периода престоног Крагујевца, Шумарице, тј. Спомен парк „Крагујевачки октобар“, манифестације попут Арсенала и Фића феста, као и за Шумадијске ракијске туристичке туре и винске путеве.

Сајам је данас отворио Златан Клокић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу у Влади Републике Српске. После церемоније свечаног отварања, званичници су посетили све штандове и размотрили могућности сарадње са излгачима који представљају своје дестинације и туристичке производе.

На сајму учествује више од 100 домаћих и иностраних излагача из Србије, Хрватске, Црне Горе, Турске, Словеније и Босне и Херцеговине.

Организатор сајма је „RS Consulting and Trade“, а покровитељи сајма су град Бања Лука и Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

Чекамо вас на 3. Међународном сајму туризма у „Delta Planet“-у у Бања Луци од 10. до 12. марта!

Текст: Снежана Милисављевић