Списак учесника Арсенал феста 23 у Крагујевцу, који ове године траје четири дана, од 28. јуна до 1. јула, богатији је за шеснаест нових имена!

Завршне вечери, у суботу 1. јула на Main Stage-у наступиће један од највећих регионалних уметника, Zlatan Stipišić Gibonni. Популарни Џибо се враћа у простор Кнежевог арсенала где је, пре девет година, одржао незабораван, један од најбољих и најпосећенијих концерата од настанка фестивала. У срцу Шумадије ће се поново заорити његови највећи хитови „Миракул“, „Либар“, „Чиним праву ствар“, „Темпера“ и многи други, али и нумере са актуелног, сјајно прихваћеног EP-ја „У по уре“ – „Киша“, „Лажу фотографије“.

Исте вечери, на главној бини фестивала појавиће се први пут аустријски музичар, продуцент и DJ Parov Stelar са својом петнаесточланом екипом. Планетарно популарни уметник комбинује џез, хаус, електро звук и брејкбит, а познат је и као један од пионира електросвинга. Његове песме су на бројним компилацијама, а коришћене су и у популарним ТВ емисијама, серијама, филмовима и рекламама. Паров Стелар је током своје успешне каријере сарађивао са Ланом Дел Реј, Брајаном Феријем, Лејди Гагом и многим другим. Тренутно промовише албум “Moonligt Love Affair”, објављен прошле године.

Последње фестивалске вечери на Garden Stage-u свираће популарни бенд из Мостара Зостер. Актуелан је њихов пети студијски албум „Најгори“. У Заставиној башти, такође 1. Јула, наступиће први пут у Србији ”Built To Spill”, амерички инди бенд који од 1992. године предводи Doug Martsch. Бенд је тренутно на великој светској турнеји. Миљеник Арсеналове публике Atheist rap затвориће Garden stage последњег фестивалског дана.

Познато је још седам извођача који ће наступити на Гардену. Прве вечери, 28. јуна, долазе Joker Out, словеначки представници на овогодишњем Евросонгу, као и проверени домаћи алтернативци, Канда, Коџа и Небојша, који промовишу албум „Бетон“. Сутрадан, у четвртак 29. јуна, Стерео банана долази да представи актуелно издање „Нишке страсти“, а загребачки бенд Елементал загрејаће Арсеналову публику познатим хитовима. У Заставину башту 30. јуна стиже шпанско – британски дуо Реyко који у свом звуку негује разне поџанрове попа, као и код млађе популације веома популарни репер Кенди. Такође 30. јуна, на Гардену, наступиће један од најбољих српских бендова у последњих десетак година, Артан Лили.

Позната су и прва имена Explosive DJ Stagea – британски дуо Mia Mendi (29. јун), те Влада Јањић, Пеппе и Леа Добричић, који ће представити своје сетове последње вечери, 1. јула.

На Арсенал фесту су већ најављени наступи светских звезда попут The 1975, Clutch, Dubioze kolektiv, Немање Радуловића, Seuna Kutija, Pendulum DJ seta, као и Ђорђа и Николе Врањковића.

У промотивном периоду комплет улазница за сва четири дана Арсенал феста кошта 5.000 динара, цена појединачне карте за 28. јун је 2.400 динара, а за остале дане фестивала цена је 2.000 дин. Улазнице се могу набавити путем продајне мреже Tickets и на сајту www.tickets.rs.