Планинарско друштво „Жежељ“ организује од 2. до 23. марта 2023. године Основну планинарску обуку намењену планинарима и свим љубитељима природе – будућим планинарима који желе да науче више о овом спорту и безбедном боравку у планинама. Обука обухвата 4 теоријска предавања и 2 изласка на терен. Теоријски део ће се изводити сваког четвртка од 20 до 22 часова у просторијама Основне школе „Милутин и Драгиња Тодоровић“. Трошкове теоријске наставе и водича на терену покрива Планинарско друштво  „Жежељ“ из Крагујевца.

Теме које ће се обрађивати су: планинарска етика, правила понашања, заштита природе, планинарска организација, историја планинарства, правилник о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности, кретање у планини, планинарске стазе и маркација, припреме за одлазак у планину, планинарска опрема, основе топографије и оријентиринга, коришћење „GPS“ уређаја за навигацију, основе метеорологије, опасности у планини, прва помоћ, техничка опрема.

Заинтересовани могу да се пријаве и добију додатне информације од Воје Милића позивом на број 0642774442  (Tel/Viber/WhatsApp)

pdzezeljkg@gmail.com, https://www.facebook.com/planinarsko.zezelj/, https://www.instagram.com/pdzezelj/

припремила: Снежана Милисављевић
фотографија: Радојица Перовић (Драча)