Списак учесника Арсенал феста 23, који ове године траје четири дана, од 28. јуна до 1. јула, богатији је за шест имена.

У простору Кнежевог арсенала наступиће амерички бенд „Clutch“, Немања Радуловић и оркестар“ Double Sens“, Дубиоза Колектив, Никола Врањковић, афробит музичар Seun Kuti, а публика ће чути и „Pendulum DJ set“.

„Clutch“ ће се на „Main stage“-у 29. јуна први пут концертно представити у Србији. Бенд који сматрају симболом грув рока настао је још 1991., а тренутно промовише 13. Албум „Sunrise on Slaugher Beach“. Светску популарност донела су им издања „Pure Rock Fury“ (2001), „Blast Tyrant“ (2004), „Robot Hive/Exodus“ (2005) и „From Beale Street to Oblivion“ (2007).

Међународно признати виртуоз на виолини Немања Радуловић засвираће у петак 30. јуна на „Main“-у са својим оркестром „Double Sens“  који чини 20 врсних музичара из Србије и Француске. У срцу Шумадије концертно ће промовисати актуелни албум „Roots“,  који обухвата дела са Балкана, из Шпаније, Индије, Јапана…

Такође 30. јуна, на главну сцену стиже Дубиоза Колектив. Један од најпопуларнијих састава у региону враћа се у добро познати амбијент да изведе највеће хитове, али и песме са новог албума “Агрикултура”. Исте вечери, на Гардену, ритмове Африке донеће нигеријски музичар и певач Seun Kuti, најмлађи син чувеног пионира „afrobeat“-a Феле Кутија. Seun је предводник бившег бенда његовог оца, „Egypt 80“.

Никола Врањковић ће свирати за крај друге вечери 29. јуна на „Garden stage“-у. Признати кантаутор је своје позиције још више учврстио актуелним EP издањем „Теорија забаве“. Последње вече, 1. јула на „Main“-u, затвориће Pendulum DJ set. Аустралијско-британски бенд годинама је комбиновао drum’n’bass са гитарском свирком, а већ дуже време су активни и као DJ set.

У промотивном периоду до 15. фебруара, комплет улазница за сва четири дана Арсенал феста кошта 4.500 динара, а цена појединачне карте за 28. јун је 2.000 динара. Улазнице се могу набавити путем мреже Tickets.