На петнаестој Изложби сувенира и туристичких публикација „Лесковац 2022“, Градска туристичка организација „Крагујевац“ награђена је са две прве и једном другом наградом.

У категорији „Видео публикација – туристичка репортажа“, ГТО „Крагујевац“ је освојила прву награду за путописну емисију „Срећна Србија”, коју потписују Маријана Б. Петровић, продуцент и редитељ и Мирјана Бобић Мојсиловић, аутор и водитељ. У емисији су приказани културно – историјско наслеђе и значајне институције, занимљиви саговорници и градски живот Крагујевца.

Још једна прва награда, у категорији “Најоригиналнији експонат”, припала је ГТО „Крагујевац” за сет „шоља и пепељара” са мотивима Крагујевца, а у изради „Little Souvenir Factory”.

У категорији „Туристичка мапа”, ГТО “Крагујевац” припала је друга награда за најбољу туристичку мапу, која је настала у сарадњи са „My Design Creative Solutions”.

Петочлани жири, састављен од уметника и представника Туристичке организације града Лесковца, доделио је награде у једанаест категорија. Изложба је отворена 09. новембра у холу Народног позоришта у Лесковцу, а учешће је узело преко 40 туристичких организација из земље и иностранства.