Од понедељка, 19. септембра, заинтересовани грађани могу да купе улазнице за представе које ће бити изведене на 17. Међународном позоришном фестивалу Јоакимфест, од од 7. до 12. октобра у Крагујевцу. Комплет улазница кошта 2.500,00 динара, цена појединачних карата у претпродаји је 500 динара за партер и 300 динара за балкон, док је на дан извођења представа цена улазнице 600, односно 400 динара. Радно време билетарнице је од 10 до 14 и од 18 до 20 часова, радним данима и суботом.

На 17. Међународном фестивалу Јоакимфест, у оквиру главног програма биће изведено 5 представа глумачких ансамбала из Словеније, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Србије, док ће у част награђених наступити глумци Никшићог позоришта. Све представе почињу у 20 часова.

У петак 7. октобра фестивал отвара представа Живи песак, по мотивима стваралаштва Отоа Толнаија и Пала Петрика у извођењу Народног позоришта из Суботице, Позоришног удружења Новем и Регионалног креативног атељеа из Кањиже. Скупштина је на репертоару у суботу, 8. Октобра. Представу изводе глумци Градског позоришта Јазавац из Бања Луке. Југославија, моја отаџбина  на репертоару је у недељу 9. октобра, по роману Горана Војновића Југославија, моја дежела, у режији Марка Мисираче. (Позориште Приједор, Гледалишче Копер (Teatro Capodistria), и Фондација „Фридрих Еберт Стифтунг“, Република Српска – Босна и Херцеговина, Словенија). Београдски Атеље 212 представиће се крагујевачкој публици 10. октобра у 20 часова представом Пристанак по тексту Нине Рејн и у режији Небојше Брадића. Званични програм завршава се 11. октобра у уторак представом My нame иGoran Stefanovski Драмског театра из Скопља.

На предлог организатора фестивала Књажевско-српског театра у част награђених биће изведена представа Никшићког позоришта Боинг-боинг у режији Растислава Ћопића, у среду, 12. октобра.

У оквиру пратећег програма планирана је промоција издања Стеријиног позорја, трибина Међународни и регионални позоришни фестивали у Србији – традиција, изазови, перспектива, као и јавно читање драме Три слике старости Жељка Јовановића

Текст:  Снежана Милисављевић
фотографија: Јован Живановић