Протеклог викенда Градска туристичка организација „Крагујевац“ наставила је низ сајамских активности које имају за циљ промоцију туристичке понуде нашег града. Сајамски наступи одржани су на Међународном сајму екологије – ЕКОБИС и Међународном сајму туризма – ЕКОТОУР, од 08. до 11. септембра, у Бихаћу (Босна и Херцеговина), као и у Нишу, у оквиру Дана туризма, одржаних од 09. до 11. септембра.

Сајамске манифестације су окупиле бројне актере туристичке привреде – националне, регионалне и локалне туристичке организације, туристичке агенције, хотелијере, организаторе путовања, сеоска туристичка домаћинства и произвођаче здраве хране. Програми сајмова су успели да привуку велики број посетилаца који су, осим упознавања са туристичком понудом излагача, уживали у различитим гастрономским промоцијама и забавно – едукативним активностима.

ГТО „Крагујевац“ представила је крагујевачко културно – историјско и индустријско наслеђе, манифестације и фестивале, понуду активног одмора, шумадијске ракијске и винске путеве. За најбољу гастрономску промоцију нашег краја подршку су дали Подрум Певац и Подрум Драмић, чије су ракије дегустирали бројни посетиоци Сајма туризма у Бихаћу.