Купалишна сезона на отвореним базенима у Крагујевцу званично је почела 15. јуна. Базени ће бити отворени од 10.30 до 18.30. Цена дневне улазнице је 300 динара, за поподневни боравак од 16 до 18.30 часова цена је 150 и за ноћно купање 350 динара. Постоји могућност куповине сезонских улазница, као и куповине по повољнијим ценама преко синдиката. Исправност воде контролисаће Институт за заштиту јавног здравља једном недељно. Током радног времена обезбеђено је дежурство седам лиценцираних спасилаца као и здравствених радника у амбуланти на базенима.

Према информацијама из Спортског привредног друштва „Раднички“, које газдује овим комплексом, услови за боравак грађана су у великој мери побољшани. Реновирање је обухватило реконструкцију скакаоница и фасаде, постављање дела ограде, електро и водоводне инсталације, постављање нове подлоге и намештаја у башти угоститељског објекта, као и нових лежаљки. У радове, које је извело предузеће „Шумадија“ д.о.о.  уложено је 12 милиона динара из градског буџета. Братислав Ураковић, директор СПД „Раднички“ каже да ће почетком јула почети да ради и мини аква парк на базену за непливаче, као и да се радови на уређењу комплекса настављају током целе сезоне. За ове радове СПД „Раднички“ издвојиће 5 милиона динара.

Запослени на градским базенима ове године очекују веће интересовање грађана за боравак на градским базенима током летњих месеци, с обзиром на побољшану понуду забавно-рекреативних садржаја.

Планирано је да купалишна сезона траје до 1. септембра, међутим, у случају повољних временских услова, сезона ће бити продужена.

Текст: Снежана Милисављевић
Фотографија: Зоран Лазаревић