Светски чувена блуз гитаристкиња и певачица Ана Поповић наступиће 1. јула, на „Main Stage“-у Арсенал феста 12 у Крагујевцу, у простору Кнежевог арсенала. Рођена Београђанка, која годинама гради успешну каријеру у Америци, на фестивал стиже са својим шесточланим бендом, у склопу европске турнеје на којој промовише актуелни концертни албум иDVD „Live for Live“, објављен 2020. Врсна музичарка, уједно, прославља две деценије успешне соло каријере. Посетиоци Арсенал феста добро памте врхунску свирку и незаборавну атмосферу током њеног првог наступа на крагујевачком фестивалу, 2017. године.

Њен актуелни концертни албум, у 90 минута, представља је у најбољем издању, јасно показујући због чега је Ана, у досадашњој каријери, одржала на хиљаде концерата на свим меридијанима. Уз свој бенд, делила је бину са планетарним блуз и рок легендама, као што су B. B. King, Buddy Guy, Jeff Beck, Joe Bonamassa, а један Bruce Springsteen ју је назвао „проклето добром гитаристкињом“.

На Арсенал 12, по први пут, 30. јуна стиже група „Negative“, која ће се на „Main Stage“-у уводне вечери фестивала прикључити светској атракцији „Gogol Bordello“. У Заставиној башти друге вечери, 1. јула, прашиће „Eyesburn“, а премијерно ће се представити и осијечки трепер и продуцент „Z++“. Завршне, треће вечери, 2. јула, такође на „Garden Stage“, стиже Мортал Комбат, и, по први пут, популарни репер Смоке Мардељано. Претходно су најављени, подсетимо, Placebo, Thievery Corporation, Roni Size, Inner Circle, Crni Cerak, Goran Bare i Majke…

I ove godine, posetioci Arsenal festa moći će da borave u kampu. До 1. маја, цена за камп за сва три дана је 500 динара, а од 2. маја 1.000 динара. Улазнице за Арсенал фест 12 за 30. јун коштају 1.500, за 1. јул 2.000, за 2. јул 1.800 динара, а комплет карата за сва три дана 3.000 динара.