Квалификације за такмичење „Крагујевац у 24 слике“ су отворене данас и трајаће до 15. марта. Заинтересовани такмичари треба да посете https://frame24.org/, пријаве се и прате једноставна упутства. Ради подсећања, потребно је послати 4 фотографије као одговор на четири теме. Није битно када су фотографије настале, битно је само да се адекватно одговори на задате теме. По затварању квалификација, жири ће оценити приспеле радове и формирати коначни списак финалиста.

Главно такмичење ће почети у петак, 25. марта, у 13 сати, отварањем и поделом тема такмичарима, који морају да буду са територије града Крагујевца и којих не може да буде више од 24. Такмичари добијају задатке кроз 24 теме које треба да фотографишу и обраде за 24 часа, колико траје такмичење. Сами такмичари могу, према сопственом нахођењу, да одаберу локацију и начин на који желе да одговоре на задате теме, али је, свакако, акцент на уличној фотографији. По завршетку такмичења, учесници имају додатних 6 часова за минималну обраду фотографија и постављање истих на сајт организатора. Фотографије оцењује еминентни жири састављен од најмање 12 познатих и признатих фотографа из целе Србије. Резултати жирирања, проглашење победника и пројекција победничких фотографија биће одржани у недељу, 27. марта у 13 сати.

Такмичење „Крагујевац у 24 слике“ организује Фото клуб Крагујевац, у сарадњи са ГТО „Крагујевац“ и „Frame24.org“ из Новог Сада.

Сва питања можете послати на мејл: kg24slike@gmail.com, као и на: Иван Стојановић, FA1FSS, EFIAP https://www.artlimited.net/30156

Фото: Иван Стојановић