Славни ди џеј и продуцент „Roni Size“ приредиће спектакл љубитељима електронског звука 1. јула на „Exploziv DJ stage“-u Arsenal festa 12, у Крагујевцу (30. јун – 2. јул), а у простору Кнежевог арсенала коначно ће наступити и један од највећих реге бендова свих времена, „Inner Circle“.

„Roni Size“ је стекао популарност 1997, као вођа „drum’n’bass“ колектива „Roni Size & Reprazent“. Својевремено је значајно утицао на увођење живих бубњева и баса на „drum’n’bass“  концерте, креирајући тако особен звук. Сарађивао је са бројним, жанровски шароликим извођачима – „Rage Against the Machine, Everything But the Girl“… Први прави соло албум „Touching Down“ објавио је 2002, и то издање је до дан данас једно од најпродаванијих што се тиче независног д’н’б звука. После дискографске паузе, прошле године објавио је EP „Edition 1“. Његови обожаваоци већ су имали прилику да га неколико пута виде у Србији, а наступ на Арсеналу биће му први у Крагујевцу.

Познати су и први извођачи на „Garden Stage“-у. Уводне вечери, 30. јуна, Заставином баштом ће грмети Ритам нереда, вишеструки повратници на Арсенал. Сутрадан, 1. јула, стижу харизматични Горан Баре и Мајке, а 2. јула „Inner Circle“. Наступ славних Јамајчана на Арсеналу био је и раније најављиван, па стопиран због пандемије, те ће публика у Крагујевцу коначно моћи лежерно да ужива уз велике хитове „Sweat (A La La La La Long), „Bad Boys“, „Games People Play“… „Inner Circle“ су настали још давне 1968. у Кингстону, а почетну популарност су им донели синглови „Mary, Mary“ и „Music Machine“, као и једногодишња турнеја заједно са великим Бобом Марлијем, 1971. У првој фази су постојали до почетка осамдесетих, а од 1986. до данас делују континуирано, уз бројне промене у постави. „Реге је као Пикасо, не можеш да га копираш“, сликовито ће гитариста и један од оснивача групе, „Rogerr Lewis“.

На Гардену ће 2. јула наступити и све популарнији трепери, Црни Церак, који заједнички делују од септембра 2019. За кратко време дошли су до вишемилионских прегледа на „Јутјубу“, чему је значајно допринео рад на музици за биоскопски хит „Јужни ветар 2“.

Пред двочасовни (02.00 – 04.00) наступ који ће „Ronnie Size“ имати 1. јула,  на „Exploziv DJ Stage“ исте вечери стижу Софа Кру (21.00-23.00), „Euphorics & Edge MC“ (23.00 – 00.00) i „Codex i Kastiljas MC“ (00.00 – 02.00).  На списку хедлајнера Арсенала 12 су већ, подсетимо, реномирани светски бендови Gogol Bordello (30. jун), „Placebo“ (1. јул) и „Thievery Corporation“ (2. јул). Улазнице за 30. jун коштају 1.500, зa 1. jул  2.000, за 2. јул 1.800 динара, а комплет карата за сва три дана 3.000 динара.