Фото клуб Крагујевац, у сарадњи са ГТО „Крагујевац“ и „Frame24.org“ из Новог Сада, организује интересантно и динамично такмичење фотографа под називом „Крагујевац у 24 слике“.

Такмичење ће почети у петак, 25. марта, у 13 сати, отварањем и поделом тема такмичарима, који морају да буду са територије града Крагујевца и којих не може да буде више од 24. Такмичари добијају задатке кроз 24 теме које треба да фотографишу и обраде за 24 часа, колико траје такмичење. Сами такмичари могу, према сопственом нахођењу, да одаберу локацију и начин на који желе да одговоре на задате теме, али је, свакако, акцент на уличној фотографији. По завршетку такмичења, учесници имају додатних 6 часова за минималну обраду фотографија и постављање истих на сајт организатора.

Фотографије оцењује еминентни жири састављен од најмање 12 познатих и признатих фотографа из целе Србије. Резултати жирирања, проглашење победника и пројекција победничких фотографија биће одржани у недељу, 27. марта у 13 сати.

Такмичење је отворено за све заинтересоване учеснике, који морају да прођу кроз квалификације. Квалификације ће бити отворене од 8.03-15.03. на веб адреси frame24.org (неопходна је регистрација на сајту). Такмичари који учествују у квалификацијама имају задатак да одговоре на четири теме по једном фотографијом. Фотографије ће оцењивати трочлани стручни жири, а најбоље оцењени такмичари стичу право учешћа у финалном такмичењу.

Фото Клуб Крагујевац и ГТО „Крагујевац“ су обезбедили медаље за три најбоље пласирана такмичара у свакој теми, као и у генералном пласману.

Текст и фото: Иван Стојановић