Град Крагујевац је ове године потврдио статус туристичког места друге категорије. Ову одлуку донела је Комисија за категоризацију туристичког места Министарства трговине, туризма и телекомуникација, након што је прикупила податаке о обиму туристичког промета у претходне три године, степену изграђености комуналне, саобраћајне и туристичке инфраструктуре и супраструктуре и обишла новоизграђене и реконструисане локалитете међу којима су Легат Николе Коке Јанковића, Кућа Ђуре Јакшића, Хотел “Индустријал“, језеро на Бубњу.

Позиција друге категорије је сачувана јер је Крагујевац испунио све неопходне параметре као што су број посета, ноћења, плаћања боравишне таксе, број висококатегоризованих угоститељских објеката, хотела, излетишта, музеја. За статус туристичког места прве категорије Крагујевцу је потребан Визиторски центар, подсетио је Радомир Ерић, члан Градског већа за привреду и због тога су у градском буџету за 2022. годину опредељења средства за пројекат изградње овог објекта

Предвиђено је да локација Визиторског центра буде код Хале Језеро, јер је неопходно да центар има више паркинг места за туристичке аутобусе и објекат у оквиру кога ће бити тзв. „show room“, мали угоститељски објекат, неколико соба и сувенирница. После урбанистичког уређења планиране парцеле, приступиће се изради пројекта, казао је Ерић и изразио наду да ће Крагујевац за две до три године добити и Визиторски центар.

Извор: www.kragujevac.rs