Град Крагујевац расписао је фото конкурс за избор најлепше фотографије о препознатљивим локалитетима града. Циљ конкурса је промоција културних, историјских, природних лепота и свега што представља специфичност града Крагујевца. Фотографија треба јасно да дочара идентитет Крагујевца, делове града и његове препознатљиве симболе.

Пропозицијама конкурса је превиђено да право учешћа имају сва лица старија од 18 година, из земље и иностранства који се баве фотографијом професионално или аматерски. У обзир долазе све фотографије настале у последњих годину дана на територији града, ноћне фотографије и фотографије из ваздуха, које јасно приказују препознатљивост Крагујевца.

Све послате, као и изабране фотографије, остају у трајном власништву града Крагујевца и не враћају се учесницима конкурса, а користитиће се од стране представника органа Града, искључиво ради промоције Крагујевца и околине, приликом посета у земљи или инострансту или приликом посета домаћих и страних представника Граду.

Аутори могу да конкуришу са колор фотографијама у дигиталном облику и то са максимално 20 фотографија, а рок за слање радова је 31. децембар текуће године.

Фотографија која по оцени комисије освоји прво место, биће награђена новчаном наградом у висини од 50.000 динара, аутор другопласиране фотографије добиће 30.000, а за трећепласирани рад награда је 20.000 динара.

Град Крагујевац ће организовати изложбу награђених, као и по оцени комисије других најбољих фотографија, на свечаној додели награда ауторима награђених фотографија.

https://www.kragujevac.rs/javni-poziv-za-ucesce-na-nagradnom-foto-konkursu-kragujevac-kroz-objektiv/

Фото: Зоран Лазаревић Лаки