Градска туристичка организација „Крагујевац“ освојила је две прве и три друге награде на четрнаестој Изложби сувенира и туристичких публикација „Лесковац 2021“.

У категорији „Видео публикација – ТВ промо спот“, ГТО „Крагујевац“ је освојила прву награду за спот „Културна понуда Крагујевца“, рађен у продукцији „Duo Digital Media“ и ГТО „Крагујевац“. Још једна прва награда, у категорији „Употребни предмет“, Градској туристичкој организацији припала је за промо сет употребних предмета. Другу награду, у категорији „Вишелисна туристичка публикација са преко 50 страна“, заједно су освојиле брошуре „Вински путеви Шумадија и Поморавље“ и „Шумадијски путеви ракије“. Колекција фотографија под називом „Јесен у Крагујевцу“, аутора Зорана Лазаревића Лакија, освојила је другу награду у  категорији „Туристичка фотографија – колекција туристичких фотографија“. Емисији из серијала „Welcome to the Balkans sa Karlosom“, продукције „BalkanTrip TV“, под називом „Кнежева престоница – од историјског језгра до ракије са златом и библиотеке са печењем“, припала је друга награда у категорији „Видео публикација – репортажа“.

Петочлани жири, сaстaвљeн oд књижeвних умeтникa и прeдстaвникa Туристичкe oргaнизaциje грaдa Лeскoвцa, дoдeлиo је награде у једанаест категорија. По први пут ове године у категорији видео публикације, поред промо филма и репортаже, додељена је награда за ТВ промо спот.

Туристичкa oргaнизaциja грaдa Лeскoвцa je овогодишњу четрнаесту Изложбу сувенира и туристичких публикација „Лесковац 2021“, због тренутне епидемиолошке ситуације, одржала у измењеном формату, без присуства учесника.

Приредио: ГТО „Крагујевац“
Фото: Туристичка организација Лесковца