У Галерији Дома омладине у понедељак, 20.септембра са почетком у 19 часова биће отворена изложба под називом „Мој свет“ која има за циљ приказивање креативних потенцијала особа са аутизмом, подизање свести грађана о аутизму и рушење предрасуда према овој друштвено осетљивој популацији.

Аутизам је сложен развојни поремећај које се испољава кроз проблеме у чулном опажању, говору, мишљењу и разумевању социјалних ситуација. Због тога се понашање и однос са спољашњим светом развија другачије.
Различитим и квалитетним програмима може им се помоћи да развију своје социјалне и комуникационе вештине, постану самосталнији воде испуњенији и продуктивнији живот, и постану видљивији у заједници.

Удружење за помоћ особама са аутизмом – Крагујевац је непрофитна организација, основана 1994. године.Оснивачи су родитељи особа са аутизмом који су искључиво заступљени у органима руковођења.
Циљ организације је унапређење квалитета живота особа са аутизмом и њихових породица у свим сегментима друштвеног, културног и економског живота, развијањем што више квалитетних услуга како би им живот био бољи.

За дане аутизма, Удружење за помоћ особама са аутизмом позива све људе добре воље, да се укључе у кампању и помогну им да прошире свест о аутизму.

Аутор: ГТО „Крагујевац“