Јуче су, у Бизнис иновационом центру у Крагујевцу, одржане две радионице у оквиру Програма едукације људских ресурса у туризму Републике Србије, који организују Туристичка организација Србије и Центар за истраживање и студије туризма из Новог Сада.

Учеснике радионице су поздравили Радомир Ерић, члан Градског већа за привреду града Kрагујевца,  Бојан Павловић, директор Градске туристичке организације “Крагујевац”, Олгица Миљковић из Туристичке организације Србије и Маја Симоновић из Центра за истраживања и студије туризма.

Прву радионицу „Максимизација пласмана туристичких производа и услуга у руралним срединама“ одржао је доц. др Миха Лесјак, продекан Факултета за туристички менаџмент, Универзитета Приморска, Порторож, Словенија. Том приликом је представљена студија случаја “Slovenia Unique Experience”. Другу радионицу „Дигитални маркетинг, управљање рецензијама и онлајн кампање – успешни примери континенталне Истре“, одржао је Адриано Пожарић, главни уредник магазина Туризам Инфо и директор компаније Info lab Mediji, Опатија, Хрватска. Поред онлајн кампања, господин Пожарић је одржао и предавање о значају и начину промоције на сајмовим и конференцијама.

Пре Крагујевца, Програма едукације људских ресурса у туризму Републике Србије био је одржан пре две недеље на Златибору, а после летње паузе, биће настављен у другим дестинацијама у Србији.

Аутор: ГТО „Крагујевац“

Фото: ГТО „Крагујевац“