Пет  најбољих филмова са  16. фестивалског програма филмског фестивала “Слободна Зона”, по избору публике и селектора фестивала, биће приказани у крагујевачком Студентском културном центру од 12. до 16. јула 2021. године.

Улаз на све пројекције је бесплатан, а пројекције почињу од 21 сат.

На Летњој сцени Студентског културног центра Крагујевац вечерас у 21 час биће приказан филмUndine“ редитеља Christianа Petzoldа (Немачка, 2020).

Да ли је потрага за правом љубави у ствари само мит?

Можда се због тога главна јунакиња и зове Undine попут водених нимфи, митолошких бића које се свете својим љубавницима за неузвраћену љубав?

Ундине је историчарка која ради као кустоскиња у једном од музеја у Берлину. Нестварно лепа, зна све о Хумболт Форуму, а начин на који износи своје знање о историји града који је изграђен на мочвари посетиоцима музеја је колико професионалан, толико и грациозан. Њена стара љубав Јоханес одлази, и цео њен свет се распада. Дани пролазе, а њен поглед док држи презентације лута према дворишном кафеу тражећи да ли је он и даље ту…или је још увек ту…или је опет ту. Сасвим случајно упознаје Кристофа, рониоца на подводним истраживањима. Заљубљује се у њега и чини се да нови живот за њу тек почиње када мит о њеном имену почиње да се развија.

Филм је освојио бројне награде на фестивалима на којима је приказан: Best Actress, FIPRESCI Award – Berlin / International Film Festival 2020 / Beijing International Film Festival 2020 / Miami Film Festival 2020.

Из СКЦ-а поручују да ће публика моћи да присуствује пројекцијама уз поштовање свих мера за сузбијање ширења вируса KОВИД 19.

Припремила: Снежана Милисављевић
Плакат: СКЦ Крагујевац