Данас су у Свечаном салону зграде Управе града Крагујевца уручене награде и признања домаћинима, победницима овогодишњег такмичења „Дани отворених дворишта“.

Комисија у чијем саставу су били представници Градске туристичке организације „Крагујевац“, ЈКП „Шумадија“, Центра за стрна жита и Дунав осигурања, као и претходних година, имала је веома тежак задатак приликом одлучивања о наградама.

Прву награду за најлепше двориште понео је Милан Стошић из Ердеча. По оцени комисије најлепше парк двориште је двориште Лидије Лазић из Страгара. Најлепше етно двориште се налази у Петровцу и у власништву је домаћина Драгана Цветковића. Најлепши дворишни детаљ се ове године налази у дворишту Весне Огњеновић, у селу Церовац.

Манифестација “Дани отворених дворишта“ почела је 2007. године у села Влакча и ово је 15. пут да се одржава у организацији ГТО Крагујевац. Учешће у овогодишњем такмичењу узела су 63 домаћинства из 19 крагујевачких села. Награде су додељене у четири категорије: најлепше двориште, најлепше парк двориште, најлепше етно двориште и најлепши дворишни детаљ.

Поклоне за награђене учеснике манифестације “Дани отворених дворишта“ обезбедли су ГТО “Крагујевац”, Дунав осигурање, Библиотека код Милутина и ресторан Мустанг.