Протеклог викенда у Крушевцу одржан је Витешки дечји карневал, на којем су се представили ученици ОШ „Мома Станојловић“ из Крагујевца победници у категорији групна маска на овогодишњем ђурђевданском карневалу у Крагујевцу. Ученице ове школе су представљали Градску туристичку организацију „Крагујевац“ и изазвали велику пажњу публике и организатора ове манифестације.

Међу бројним гостима из земље, на позив колега из Туристичке организације Крушевца, били су и  представници Градске туристичке организације „Крагујевац”, заједно са ученицима ОШ „Мома Станојловић“ који су се кроз историју, привреду, знамените личности Крушевца, представили Крушевљанима. Ученици су добили пригодне поклоне за учешће на манифестацији, које су им уручили представници Туристичке организације Крушевца.

Витешки дечји карневал у Крушевцу окупио је око тридесет дечјих група и око 500 деце из вртића, основних школа, школа плеса и школа спорта из земље, која су се представила краћим сценским наступима. Осим деце из Крагујевца, учествовали су и млади фрулаши из Бруса.

Аутор: Тања Вељовић