Град Крагујевац и Канцеларија за младе и ове године организују „Лето у граду за децу и младе 2021“. Програм се састоји из низа активности: спортских, едукативних, културних и креативних. За најмлађе суграђане као и претходних година, партнери Канцеларије организоваће школе кошарке, ватерпола, рукомета, одбојке, школице спорта. Током лета одржаваће се радионице за учење страних језика (шпански, италијански), књижевно читалачке радионице „Читам дакле постојим“, водичке туре и посете музејима, изложбама, обележавање Дана младих, кретивне радионице сликарства.

ПК Фока, овог лета свој програм и активности усмерио је на децу из хранитељских породица. СПД Раднички је обезбедио бесплатне термине на затвореном базену за средњошколце и студенте уз  ђачке књижице односно индекс, уторком и четвртком од 13 до 14 часова, од 1. јула до краја августа.

Током лета биће пружена подршка реализацији КУБ –а, Крагујевачког уличног биоскопа у организацији удружења Форма, филмској радионици ФРКА Крагујевац,  као и Крагујевачком културном лету где ћемо током јула и августа организовати културно – уметнички програм у сарадњи са удружењима. Уз све то подршка биоскопа Cineplexx као и до сада, поручују из Канцеларије за младе.

Пријаве за спортске активности су онлајн, путем линка: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf1aBcGZaxQxO4uGzmwo0YwbrjmYB5FCdOlchrA8nl_KD06Zg/viewform и отворене су до 08. јула до 10 часова а све спортске активности почињу од 12. јула и трајаће до краја августа. Пријаве за радионице за учење страних језика, посете музејима, креативне радионице биће објављене накнадно, на сајту Канцеларије за младе.

Партнери и подршка реализацији прогорама су: СПД Раднички, Градска туристичка организација Крагујевац, Народни музеј Крагујевац, ПК Фока, СК Фока, Cineplexx, удружење Форма, Vibe, Дечији културно развојни центар „Супермама“, удружење српско – израелског пријатељства „Ахава“, Омладина Јазас-а Крагујевац, Bips – Business innovation programs.

За све додатне информације обратити се Канцеларији за младе у Улици Рудничка 7а/ 5 (улаз из Булевара краљице Марије), телефон 034/335 467.