Фестивал музичког филма, који је одржан на Ђачком тргу у Крагујевцу 23. и 24. јуна, завршен је одличном свирком крагујевачког бенда “Веселе 80.”, којем се прикључио на бини и Зденко Колар, чувени басиста “Идола”.

Публика је на Фестивалу имала прилику да одгледа филмове “Небеска тема” и “Нови талас-40 година после”. Гости фестивала били су и редитељ Младен Матичевић, пијаниста Александар Шандоров, редитељка и музичка уредница “Радио Београда 202” Олга Кепчија, музички критичар Петар Јањатовић, басиста Зденко Колар, као и гост изненађења, певач и соло гитариста панк групе КБО, Саша Вујић – Вуја.

“Обе вечери су биле фантастичне и посебне на свој начин. Прве вечери је било некако емотивно, на ивици суза, мада се понека и искрала. Публика је свакако била” “дотакнута”, а и у разговору са гостима, пријатељима и сарадницима Владе Дивљана, осећала се дубока емоција током евоцирања свих успомена. Друге вечери, потпуно другачији концепт – вратили смо се у осамдесете, тако да је дух југосовенства лебдео над Тргом. Разговор је потрајао, јер су посетиоци били инспирисани и понети том енергијом новог таласа, а гости су били расположени за опуштено “чаврчјање о року”. Најлепше од свега је да се и синоћ и вече пре у нашем граду нешто лепо и јединствено догодило, да је Ђачки трг био препун публике од најмлађих посетиоца са лажама, до оних са “сребрним” фризурама, а било је и пролазника са кућним љубимцима, дозваних добрим рок звуком, који су застали и остали… “, кажу организатори из Култа.

Покровитељи Фестивала су Министарство културе и информисања, Филмски центар Србије и Скупштина града Крагујевца. Организатори се захваљују Парламенту Прве крагујевачке гимназије и свим медијским кућама које су извештавале о догађају, као и пријатељима из организације Арсенал ФЕСТ-а и посетиоцима, који су присуством и енергијом улепшали читав догађај. Уједно, упућен је позив свим суграђанима да се преселе на Арсенал и остану у добром друштву и добром ритму, речено је на крају првог Фестивала музичког филма у Крагујевцу.

Припремила: Снежана Милисављевић
Фотографија: ФМФ Крагујевац