У суботу 19. јуна ГТО “Крагујевац” по први пут организује Винску туру , у оквиру које ћемо посетити две винарије у околини града, али и “прошетати” кроз богату историју Крагујевца.

За све заинтересоване који пођу са нама планирана је посета винаријама Стари храст у  Жировници и “Аrt wine” у Грошници. Уз обилазак подрума и винограда биће организована и дегустација вина. Тура је планирана као наставак винског викенда који почиње у петак 18. јуна, организацијом Салона вина у хотелу Крагујевац и пратећим изложбама и стручним програмом.

Састанак групе је у 10 сати, у пешачкој зони Код Крста. Лагана шетња до Милошевог венца уз причу о историји града и разгледање културно-историјских знаменитости, а потом одлазак у подрум Стари храст. Након предаха у прелепом амбијенту дегустационе сале подрума Стари храст, враћамо се у Крагујевац, панорамски обилазимо Шумарице и одлазимо до винарије “Аrt wine”, у којој је планирана дегустација 3 вина уз закуску.

Пријаве за туру су у Туристичком инфо центру Крагујевац и на број телефона 034 301 306. Цена карте је 2.500 РСД. Број места је ограничен.

Комплетан програм на: https://gtokg.org.rs/event

Припремила: Емина Драмлић