У Галерији Дома омладине у Крагујевцу вечерас у 19 часова биће отворена изложба слика Банета Јелића, рок музичара, сликара и писца.

Изложба „Боемска рапсодија“ биће отворена до 21. јуна и обухвата 14 радова. Омиљене технике аутора су акрил, уље на платну, пастел.

Бане Јелић, српски рок музичар, сликар и писац, рођен је у Београду 1967. године и познатији је као музичар у бендовима Викторија, Неверне Бебе, Освајачи.

До сада је имао 12 самосталних изложби слика широм Србије, у Новом Саду, Вршцу, Београду, Параћину, Краљеву, Крушевцу, Крагујевцу, Трстенику итд. Велики број његових дела налази се у приватним колекцијама у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини, Шведској, Италији, Немачкој…

Поред музике и сликарства Бане је велики љубитељ књижевности. Објављивао је радове у књижевном зборнику Арте стих (3 и 4) у Београду 2015. и 2016. године и у часопису Светосавско огњиште (2016 и 2017, Јоханезбург).

За издавачку кућу Логос објављује прву књигу у надреалистичкој форми под називом „Огњено огледало“ 2017. Године, за коју су предговор писали Драгослав Бокан и Дејан Николић.

Промоција књиге одржана је и на Прот Фесту у Бијељини 2019. године. Промовисана је и на сајму књига на Логосовом штанду.

Текст: Снежана Милисављевић
Плакат: Марија Поповић