На репертоару Позоришта за децу, у Дому синдиката у Крагујевцу, сутра, у суботу, 5. јуна, у 12 часова, деца старија од 4 године, могу да гледају нову, супер нову, савремену и забавну причу о Црвенкапи, у којој су ликови помало “изокренути” у односу на садржај познате бајке. Цена улазнице је 150 динара.

Имајући у виду да је број посетилаца ограничен, из Позоришта за децу апелују на заинтересоване посетиоце да на време резервишу улазнице телефоном на број 034/333-518.

У овој причи “звер” Вучко, је дечак, који је збуњен што се налази у улози вука, јер је он заправо несрећно, запостављено и прогањано биће, које долази из зоолошког врта, а не страшан вук из шуме. Како збунити вука и натерати га да буде питом, како изгледа супер модерна бака и како се сналази Црвенкапа у таквој ситуацији, видећете у овој причи.

По тексту Радета Павелкића, са сценографијом и костимима које је направила Алина Лињкова Вељковић, представу је режирао глумац Књажевско српског театра, Милић Јовановић. Сјајне улоге, остварили су Милош Миловановић као Вучко-Вук, Невена Брзаковић као Цаца-Пудлица, Дубравка  Ђорђевић, као Црвенкапа, Петар Лукић (Владимир Ђоковић) као Ловац Тимотије и Милица Реџић Вулевић, као Бака.

Представа је премијерно изведена 1. марта 2014. године и од тада је на репертоару Позоришта за децу у Крагујевцу.

Припремила: Снежана Милисвљевић
Фотографија: Позориште за децу