На репертоару Позоришта за децу, у среду, 2. јуна, у 18 часова, биће изведена представа “Тихи дечак” (прича о тишини), у режији Тина Грабнара. Текст су написали Ана Душа, која је и драматург, и Тин Грабнар. Цена улазнице је 150 динара.

С обзиром да је број посетилаца ограничен, из Позоришта за децу апелују да сви заинтересовани грађани резервишу улазнице телефоном, на број 034/333-518.

Миломир Ракић, Љубица Радомировић, Милош Миловановић и Сања Матејић су глумци који ће сасвим сигурно публику оставити без даха  у занимљивој луткарској представи, која је осмишљена тако да родитељима и деци прикаже шта се дешава када оставе децу саме код куће. Представа је намењена деци узраста од девет година и старијима.

„Тихи дечак“ је луткарска представа без лутака, то је плес прстију и глума тела, који су засновани на принципима такозваног платформ театра, где човек на сцени може бити уједно глумац, лутка, сценски елемент и реквизит.

У великој кући, негде на селу, живи дечак. Његова породица има четири члана, поред тате и маме, ту је и дечакова петогодишња сестрица Лејла. Отац, глава породице, је ловац, у закључаном орману на тавану, далеко од деце, он чува велику ловачку пушку. Понекад, дечак иде с татом у лов, али пушку не сме ни да пипне, моћи ће да пуца тек кад буде положио испит за ловца. Једнога дана, кад су деца остала сама код куће, дечак је открио да су таванска врата откључана. Иако то никако не би смели, брат и сестра крену у истраживање тајнственог простора. Међу пауцима, слепим мишевима и старим новинама, њих двоје нађу забрањено благо, кључ од ормара у којем је отац крио пушку.

Дечак се зове Вук и то је његова прича“.

Текст је на знаковни језик превела Ана Келер, за костиме је била задужена Сара Смрајц  Жнидарчич, музику је компоновао Митја Врховник Смрекар.

Представа је намењена деци деци од седам и више година.

Текст: Снежана Милисављевић
Фотографија: Позориште за децу Крагујевац