На Летњој сцени Студентског културног центра Крагујевац у недељу, 30. маја, у 21 час, биће изведена представа Afterlife party with Evergreen Eve Исидоре Станишић. Улаз је слободан.  Због поштовања прописаних мера, број места је ограничен. Сви заинтересовани могу да  резервишу место телефоном (број 060 0335027).

Afterlife party with Evergreen Eve је савремена плесна представа у соло изведби саме ауторке, која се одвија у grow box шатору за гајење биљака. Простор је лимитиран, услови за раст и развој су вештачки, средина је безбедна, циљ је трајање. Pinus longaEva је врста борова која се убраја у најдуговечније живе организме на планети. Наша Ева је зимзелена, украсна и вечно млада у настојању/настајању. Брижљиво је себе узгајала и сачувала. Од свега. Има карактер пузавице. Ту је сукоб. И порекло. Подсећа на свог будућег аватара у дигиталном загробном животу. Можда и нема разлике, не знамо. Осећа се мирис убода четинарке, најежене и саме. У сопственом хтењу. Воли све што воле млади.

Кореограф и извођач је Исидора Станишић, музика је дело Дарје Јаношевић, костим је урадила Јасмина Панић Самсара.

Продукција: Удружење грађана Горгоне, Оливера Кецојевић, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, Станице Сервиса за савремени плес, КЦ МКМ.

Припремила: Снежана Милисављевић
Плакат: СКЦ Крагујевац, Милош Јањић