Арсенал фест 11 биће одржан 24, 25. и 26. јуна у Крагујевцу, где ће наступити Yngwie Malmsteen, Dub FX, Дубиоза колектив, Рибља чорба, Бајага и Инструктори, Партибрејкерс, Хладно пиво и бројни други регионални извођачи. Арсенал је први велики домаћи фестивал овог лета који ће бити одржан пред публиком, уз поштовање свих неопходних здравствених мера, и слоган – “Снажно уз музику”. Имајући у виду да се глобална музичка индустрија након годину и нешто више Ковид блокаде тек отвара, и долазак иностраних бендова и даље бива логистички тешко изводив, Арсенал је овог лета више окренут неким од најзначајнијих и најзаслужнијих имена регионалне музике, уз традиционално издвојен простор за нове и све познатије музичаре.

На „Main Stage“-у Арсенала прве вечери свираће легендарни Партибрејкерс, институција домаће музике Бајага и Инструктори и фолк панкери Бркови, 25. јун припада загребачким панк рокерима Хладном пиву, интернационалној Балкан-ска атракцији Дубиоза колективу и аустралијском музичару Dub FX-у. Власник хитова “Flow”, “Love Someone” и “So Are You”, који је већ био одушевио публику Арсенала 2017. године, сада се након паузе управо у Крагујевцу враћа живи наступима уз поруку: “Не могу дочекати отварање (концертних) простора!”

Завршне вечери у јединствени простор “Кнежевог арсенала”, некадашње фабрике муниције из 19. века, долазе Освајачи (који славе 30 година од првог албума “Крви и лед”), српски Ирци Orthodox Celts и премијерно пред нашу публику светски гитарски херој Yngwie Malmsteen, који поручује: “Једва чекам да вас све видим тамо!”. Посебно треба истаћи да се велика, заслужна група домаће рок музике Рибља чорба 26. јуна у Крагујевцу враћа наступима након изузетно тешке године током које су због Ковид-19 изгубили Мишу Алексића (1953-2020).

“Арсенал је прва свирка Чорбе без нашег брата Мише. Последњи пут смо свирали 29. фебруара 2020. у Крању са Мишом. Биће нам незамисливо тешко без њега на басу, али знамо да нас он одозго гледа и тера да наставимо даље. У Крагујевцу ће на басу бити наш техничар, а иначе басиста групе Орвел 69, Иван Станковић Ивке, који је већ једном мењао Мишу у Крушевцу. Тачно је да дуго нисмо свирали и сви смо веома узбуђени због наступа на Арсеналу. Лично, увек имам трему, а сада на саму помисао на наступ умирем од страха. Али вежбаћемо и бићемо одлични, јер то дугујемо и нашим верним навијачима и Миши”, поручује Бора Ђорђевић. Према Бориним речима, Рибља чорба намерава да одржи “концерт сећања на великог Мишу Алексића у Београду, у неком лепом простору, са пуно гостију, јер је пуно колега волело Мишу”, где ће бити извођене Мишине песме, а сав приход ће ићи његовој супрузи и ћерки Јасмини и Мини Алексић. Уз то, Рибља чорба спрема нови албум и на њему ће се наћи једна Алексићева песма.

На “Garden Stage”-у прве вечери свирају култни бендови Бјесови, КБО!, Обојени програм и Репетитор, а уз њих Darkshines, Кени није мртав, Крушевац гето и Funk Shui, затим 25. јуна у живописну, дрвећем наткривену “Заставину башту” долазе Никола Пејаковић Коља, Никола Врањковић, као и Свемирко, Ником ништа, Кика, Драм, Клинац и Кенди, а заврше вечери Арсенала 11 наступају Канда Коџа и Небојша, Pero Defformer, Texas Flood, Peter Vein, Dead Joker, Газорпазорп, Ивану Јегдић, Воyаге и Sajsi MC.

На Explosive DJ Stage 24. јуна долазе Gorache b2b Shoomadisco, Battric & Mivu, Runy i Vladimir Aćić, друге вечери Hunckie b2b Petrovitz YU, Kristijan Molnar, Andrew Meller i Lea Dobričić, док су 26. јун у рустичном здању “Чаурнице” Sale Jovanović & Markwood (LIVE), Bokee, Wise D & Kobe и Dejan Milošević.

Нажалост, услед и даље неповољне глобалне ситуације са Ковид-19 пандемијом на предвиђене турнеје неће ићи Placebo и Gogol Bordello, па самим тиме нису у могућности да дођу овог лета у Крагујевац, већ су њихови наступи пребачени за Арсенал Фест 2022. године, чији ће датуми бити саопштени накнадно. Улазница купљена само за 23. јун 2020. године, односно 24. јун 2021. са логом бенда Плацебо, остаје важећа за наредни Арсенал и дан када ће свирати Placebo. Уколико неко жели, поврат креће од 1. јануара 2022. године.

Комплет улазница за све три вечери Арсенал Феста 11 кошта 3.000 динара, док је за једно вече 1.500 динара преко мреже и продајних места www.tickets.rs. У Крагујевцу продаја иде преко Дома омладине, Da Gama Travel-a, Триптиха и Music Store-a.