Градска туристичка организација “Kрагујевац” и ове године организује манифестацију Отворена дворишта током које ће бити изабрана најлепша дворишта у четири категорије, најлепши детаљ, најлепше етно двориште, најлепше парк двориште и најлепше двориште. Сви заинтересовани домаћини могу да се пријаве од сутра, од 27. маја до 18. јуна мејлом (info@gtokg.org.rs) или на телефон 332-172. Новина, у односу на предходне године је да заинтерсовани за учешће на манифестацији „Отворена дворишта“, могу да се пријаве и на штанду туристичке организације на Сајму хотикултуре, од 27. до 30. маја, од 10 до 20 часова.

У конкуренцији за избор најлепших дворишта биће сви пријављени домаћини из крагујевачких села. Стручни жири у којем ће и овог пута бити представници Градске туристичке организације „Крагујевац“, Центра за пољопривреду и рурални развој и Зеленила, тј предузећа ЈКП Шумадија, изабраће најлепша дворишта. За победнике су обезбеђене вредне награде.

После посете свим пријављеним учесницима манифестације Отворена дворишта, почетком јула ће бити изабрани победници на територији Крагујевца. Заједно са колегама из туристичких организација у окружењу, на чијој се територији такође организује ова манифестација, жири у чијем саставу су представници ових туристичких организација изабраће победнике на нивоу региона.

Туристичка организација Крагујевца позива све сеоске домаћине да се и ове године пријаве и учествују у избору за најлепша дворишта. Циљ је да се очисте сеоске депоније, да се сеоска дворишта лепо уреде, али и да домаћини буду креативни чувари традиције живљења на овим просторима и самим тим допринесу развоју сеоског туризма.

Текст и фотографија: Снежана Милисављевић