Центар за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“ – Саветовалиште за брак и породицу, уз подршку Града, традиционално обележава 15. мај, Међународни дан породице, у циљу промовисања породичних вредности и истицања значаја породице.

Због ванредних околности, Дан породице ће бити обележен на друштвеним мрежама и онлајн активностима. Као и предходне године, на Фејсбук страници Саветовалишта за брак и породицу, сви заинтересовани могу до 13. маја да учествују на Конкурсу „Желим да представим моју породицу“. Центар за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“ на тај начин, осим породичних вредности, промовише и хуманост и солидарност, али и помажу породици малолетног Гаврила Ђурђевића, како би обезбедили средства за његов опоравак.

Наиме, породице на Конкурсу могу да се представе цртежом, причом, песмом, сликом, фотографијом, а услов за учешће је да се уз причу или слику, песму или цртеж, пошаље и потврда (у виду screenshot-a) о уплати СМС поруке за Гаврила, 973 на хуманитарни број 3030 (цена поруке је 200 динара), или из иностранства human973 на 455 (цена поруке је 20 CHF); уплате на динарски рачун 160-6000000844014-95 или уплате на девизни рачун 160600000084402853.

Конкурс траје до 13. маја 2021. године. Организатор ће наградити 15 породица са подручја града Крагујевца, док је за породицу Гаврила Ђурђевића опредељена награда ван конкуренције.

Посетиоци странице ће својим „лајковима“ изабрати победнике. Правила учешћа доступна су на страници Саветовалишта за брак и породицу. Запослени у овој институцији социјалне заштите позивају грађанес да се у што већем броју прикључе акцији и да на тај начин заједно прославе Дан породице, породичне вредности, хуманост и солидарност.

Припремила: Снежана Милисављевић
Плакат: Центар за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“