Традиционална манифестација „Јоакимови дани“, посвећена домаћем писцу, почела је синоћ, извођењем представе „Опет плаче, ал’ сад од среће“ по тексту Новице Савића и у режији Драгана Јаковљевића. Пуна сала и коментари потврдили су још једном да је публика с нестрпљењем ишчекивала глумце на сцени Књажевско-српског театра. До 15. маја биће изведене још четири представе у оквиру манифестације „Јоакимови дани“.

У суботу, 8. маја, у 19 часова, на репертоару је монодрама Тихомира Станића „На Дрини ћуприја“ по делу Иве Андрића. Улазнице за ову представу су распродате. За представу крушевачког позоришта „За сада је све ОК“, рађену по тексту „Прозор“ Наташе Рајковић, која је на репертоару 11. маја, има још места, али само на Балкону. У четвртак, 13. маја, на сцени су поново глумци крагујевачког театра. Они ће одиграти представу „Женидба и удадба“ по тескту Јована Стерије Поповића, у режији Јане Маричић. Овогодишњу, 12. ревију позоришних представа, затвара ансамбл Народног позоришта из Ниша. Глумци нишког позоришта одиграће представу „Херој нације“ Ивана Лалића у суботу, 15. маја.

Позоришна ревија „Јоакимови дани“ организована је у оквиру Мајских свечаности, тј обележавања Дана града Крагујевца. По завршетку манифестације рад позоришта наставља се по редовном програму. До краја маја на репертоару су још три представе, односно четири извођења, „Опет плаче, ал’ сад од среће“ 18. маја, „Генерали или сродство по оружју“ по тексту Борислава Пекића 20. маја, док ће Гогољев „Ревизор“ биће премијерно изведен 27. маја. Реприза ове представе планирана је за 29. мај.

Све представе почињу у 19 часова. Цена улазница је 400 динара. Билетарница ради од 10 до 14 часова радним данима и суботом док је радно време данима када су представе на репертоару од 10 до 14 и од 17 до 19 часова (Телефон за информације: 034 33 20 63).

Током извођења представа у Књажевско-српском театру испоштоване су све епидемиолошке мере у циљу спречавања ширења вируса Ковид 19.

Аутор: Снежана Милисављевић
Фотографија: Зоран Лазаревић