Представа “Царев заточник”, по тексту Миодрага Станисављевића и у режији Mилоша Јагодића, биће изведена сутра, у суботу, 6. фебрура, 2021. године, у 12 часова, у крагујевачком Позоришту за децу (некадашњи Дом самоуправљача). Цена улазнице је 150 динара.

Представа је премијерно изведена 16. септембра прошле године и намењена је деци од шест и више година. И овог пута за добро расположење крагујевачких малишана побринуће се глумци Милош Миловановић (Јован), Катарина Јеличић (Принцеза Јевдокија), Петар Лукић (Џин), Љубица Радомировић (Луда) Владимир Ђоковић (Бан Чекркчеленковић, Станипанислав), Миломир Ракић (Цар Птрптрптислав Шести), Милица Реџић Вулевић (Дворска дама, Јанко од Тулумине) и Невена Брзаковић/Дарија Вулић (Баба Полексија).

Сценографија и костим дело су Милице Грбић Комазец, аутор музике/инструментала је Миодраг Мика Младеновић, музика и сонгови дело су Лазара Новакова  док је за кореографију задужена Јована Тодоровић. Текст завршног сонга написала је Наташа Илић.

Објашњавајући поруку коју је ансамбл хтео да пошаље изводећи представу „Царев заточник“ редитељ Милош  Јагодић цитира део текста „Само онај коме добар кликер у глави мрда, може савладати Џина великог к’о брда! За  Џина је памет важна, а не мишица тврда и снажна! И зато запамти добро, то нек’ ти је к’о аманет: За бој не треба снага, него памет! Мегдан не добија сирова јунаштина, него бистра глава и вештина. Оружје изгуби, а победи ум, нек’ му је занавек широк сваки царски друм!“

С обзиром да је број посетилаца ограничен, из Позоришта за децу апелују на заинтересоване грађане да на време резервишу улазнице телефоном на број 034/333-518.

Текст: Снежана Милисављевић
Плакат: Позориште за децу Крагујевац (фотографија: Зоран Лаки Лазаревић)